Stránky

V čem se letos koupat? 5 plavek, kterým neodoláte.

Plavky jsou moje vášeň. Ne, že bych jich měla plnou skříň. Naopak. Posledních osm let jsem nosila jen jedny (ukážu). Ale ráda se jimi kochám. Miluju minimalistické vcelku. Bikiny s nápaditými detaily. I klasiku. Mým nejoblíbenějším modelem je set s kroužky (uprostřed na podprsence a na bocích kalhotek). Letos jsem to už nevydržela a konečně si pořídila nové. Vyhrála to Calzedonie, která má letos nejlepší kolekci ever. 

Plavky číslo 1 - klasické černé bikiny se zavazováním

Právě tenhle model jsem nosila těch posledních osm let. Na fotce vidíte první (na Ibize) a předposlení rok (v Turecku), kdy jsem je měla na sobě. 

Plavky jsem kupovala rok předtím, než si mi narodila Domi. Na fotce vpravo už jí je 5.
Kde trojúhelníčkovou klasiku se zavazováním pořídit? Nezklame Zoot, Answear nebo Benetton, odkud jsou i ty moje. 

Nejlepším doplňkem bikin je kámoška v jednodílných plavkách:)) A trikem pro hezký plavkový zadeček jsou mírně vykrojené kalhotky jako jsou ty od Zootu.

Plavky číslo 2 - atypický vršek

Prsa jsou fajn. Obzvlášť v plavkách. Jejich dokonalost podpoří (i dotvoří:) originální vršek, který má buď zajímavý detail, lehce halucinogenní vzor nebo zajímavé řasení/zapínání/whatever.

2 x Answear (tu a tu), 2 x Anthropologie (tu a tu)

Plavky číslo 3 - lokální výběr

Jednoznačně nejkrásnější české plavky navrhuje designérka Pavlína Miklasová pod značkou plove. Pořídit je můžete v Koncept Story, kde se 17. července pořádá akce Plove letní speciál


Plavky Plove z kolekce '16 limited inspirované japonskými lovkyněmi perel. Kolekce vznikla v rámci ročního projektu Japonsko – klidná síla v Ateliéru designu oděvu a obuvi na UMPRUM pod vedením Liběny Rochové.


Plavky číslo 4 - moje vysněné s kroužky 

Toužím po nich asi tak od 15ti, ale nikdy jsem na ně v běžných obchodech nenarazila. Mou představu "ring bikin" dokonale splňuje Beach kolekce od značky EresParis, kde si plavky můžete poskládat, jak chcete. Mně by se líbila krémová varianta s maximálním množstvím kroužků, protože mi připomíná slavné bikiny Urshuly Andress v bondovce DR. NO. 


Bikiny od EresParis

Plavky číslo 5 - moje letošní

Potom, co jsem prošla několik obchodů a nenašla nic, co by se mi líbilo a zároveň mi to sedělo (katastrofa bylo hlavně H&Mko, kde nesedí fakt nic a materiály jsou peklo), jsem vsadila na italskou klasiku. Nezklamala. Plavky krásně sedí, zdá se, že opět vydrží roky a moc se mi líbí jejich překřížené zavazování i originální spodní díl. 

 
Tady na mě, na originál mrkněte na web Calzedonie.

Co vy a letošní plavky? Vybíráte, kupujete? Jsem lačná po bikini novinkách, pro které vám tepe srdce (a tělo:)

4 komentáře

  1. Pro mě vybírání plavek je boj. Spodek si ještě vyberu vcelku rychle, ale vršek jsem letos vybírala asi měsíc v kuse :-D Nakonec jsem si spodek koupila v Calzedonii, kterou miluji a vršek v Reservedu :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Já nové plavky hledám už pět let. Můj hlavní problém je totiž ten, že nesnesu zavazování (zapínání) za krkem. Taky mám postavu poznamenanou třemi těhotenstvími a pojídáním sladkostí. Takže pořád hledám a hledám a plavu ve starých tankinách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letos se to určitě povede:) Na klasický ramínka je plavek dost a s různými "ladícími" detaily přes bříško určitě taky. Můžou být i jednodílný? Třeba: https://www.amazon.com/dp/B01M1VDHRA?tag=equitycam-20

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)