Stránky

Co nabídne Designblok 2017?

Letos se můžeme těšit na pořádnou designovou hostinu, protože tématem 19. ročníku Designbloku je jídlo. Prostor, který navrhli Veronika Jiroušková s Maximem Velčovským, je inspirován českou cukrárnou spojenou s nostalgií a poctivou českou chutí. Chybět smaozřejmě nebude ani zahraniční kulinařina, kterou přiveze třeba duo chmara.rosinke. Se svou mobilní kuchyní objeli evropská města, kde servírovali menu pro náhodné kolemjdoucí. Uvidíme, co polští designéři a zároveň partneři působící ve Vídni nabídnou pražským hostům.

Dortová bitva jako hlavní motiv letošního vizuálu, za nímž opět stojí fotograf Salim Issa a grafická designérka Martina Černá.  

Designblok letos nakrmí hlavně mladou generaci, která teprve roste. Řada vystavovatelů totiž představí hračky pro děti, které jsou nejen zábavné, ale učí je i rozumnému přístupu k životu. Třeba jako malé nádobí od Florencie Sepúlvedy, se kterým děti uvaří, co potřebují a přitom se učí, jak se stravovat zdravě a bezpečně. Obě témata, tedy jídlo i střet generací, jsem zpracovala v článku pro Marianne bydlení, kde mě teď budete vídat pravidelně. Těšíte se?.)


Článek o Designbloku najdete v listopadovém vydání, které jě právě teď v prodeji.
Designblok 17 se ve dnech 26. až 30. října opět uskuteční na pražském Výstavišti a my s Domi budeme opět u toho. Letos poprvé ji beru i na opening party, potože hned další den začínají podzimní prázdniny a má tak dovolenou lehce ponocovat.)

Žádné komentáře

Okomentovat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)