Stránky

Bydlet jako Brit

Na stáncích je čerstvé Marianne Bydlení, se kterým si užijete tu pravou jarní očistu. Hlavním tématem jsou totiž koupelny, kterým sekunduje zdravá a čistá domácnost. A očistcem se pro mě stala i strana 66, kde najdete můj první celostránkový fejeton. Pár už jste jich ode mě četli, ale zatím vždycky ve společnosti ostatních kolegů. Teď jedu poprvé sólo a vás beru s sebou. Kam? Do staré dobré Anglie plné viktoriánských domečků vybavených eklektickým mixem starých hitů a moderních trendů. 

Pokračování v březnovém Marianne Bydlení

Britové bydlí trochu jinak, ale když se to povede, umí to moc hezky. Útulně, kreativně a nadčasově. Inspiraci ze zdejších interiérů čerpám na webech Behomm a Made, kde můžete nahlédnout do těch nejkrásnějších domácností v celém Spojeném království. A tou nejlepší studnou designových nápadů a novinek je samozřejmě v Londýně založený web Dezeen.com, který mi vlastně tak trochu změnil život. Setkání s jeho zakladatelem Marcusem Fairsem mi totiž před sedmi lety otevřelo cestu do designového světa. 


Proměnit bývalý obchod v útulný byt a kancelář zařídit v zahradě. To může vymyslet jen Brit.) Konkrétně designérka Rhonda Drakeford.
 Co vy a britské bydlení - taky pro něj máte slabost?

2 komentáře

  1. Hlavně ty krásné anglické baráky se nedají srovnávat tady s těma českýma :D

    www.terripeterk.com

    OdpovědětVymazat
  2. Mám slabost pro cokoli britského - film, hudba....dokonce i jídlo! Marianne mi leží už doma, jen jsem ji nestihla ještě ani otevřít, tak snad dnes.... e

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)