Stránky

Nejdřív ho nenávidíte a pak milujete. První české Vogue.

Na začátku máte předsudky a všichni víme proč. Česká Elle se v posledních letech nedala moc číst a tým, který za ní stál, působil mírně řečeno nesympaticky. A když přešel k tvorbě Vogue, nečekali jste nic moc kreativního. Po odhalení hlavního tématu, které se prvním vydáním prolíná a bylo tady už tolikrát (aby ne, když je rok 2018), jste si řekli, no jo, co čekat lepšího. Na druhou stranu ta všude probíraná titulka mi připomněla krásnu Havlových Antikódů, které si teď přeju k Vánocům a celá premiéra mě po pár letech sblížila s mojí mladší sestrou, která se na módu dívá odbornýma očima a dala mi patřičný background. O víkendu jsme spolu vyrazily na výstavu v upm, která je tak skvělá, že Vogue CS začínám milovat. Anežka má navíc díky předplatnému už i druhé číslo, a to co mi z něj zatím jen přes telefon předčítala, dost stojí za to. Takže až ho dočte, bude recenze.) 



Osm rtěnek poté, co je právě použilo osm různých žen. Konceptuální moment v podání sester Dostálkových.

Interaktivní část dodala výstavě nový rozměr. Hned u vchodu dostanete mobil s aplikací, kterou naskenujete kód, a spustí se třeba video, audio (super je živý rozhovor E. Herzigové s M. Kocábem), hudba nebo něco vizuálního.

Sbírka Vogue Jana Kaplického se štítky na stránkách, které ho zaujaly. "Jee, on tam má založenu mojí milovanou Stellu," zářila Anežka:)

Nejsympatičtější topmodelka světa Pavlína Pořízková pózuje se synem ve stylu Knížákovy tvorby. Fotka je vystavená nad jeho židlí.

Ilustrace československých chat od Fuchse, Frágnera nebo Vaculíka v podání Matěje Činčery. Ano, Vogue CS má Adama Štěcha a jeho pohled na design, což je super.

Od sestřičky jsem dostala trochu vynadáno za svůj ledabylý outfit, že vypadám jako puberťačka, tak já se příště polepším a budu za dámu.)

Výstava je prodloužená do dneška, takže pokud jste ji ještě neviděli, určitě spěchejte. Dnes do šesti.

Žádné komentáře

Okomentovat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)