Stránky

Konečně v novém!

Rok a půl čekání je u konce. Dvě třetiny z téhle doby jsem hledala byt. A pak ho pronajímala. Chtěla jsem, aby Domi v klidu dokončila školní rok a zároveň jsme měly přes léto dost času na zařizování nového hnízdečka. Zatím je plné krabic a tak jsme povětšinou na zahradě, nebo na obhlídce nového vybavení. Jednu jsme si střihly v Dřevotvaru, kde jsme se zamilovaly do předsíňové stěny Ventum. Do naší nové mini chodby se bohužel nevejde, tak jsme si ji aspoň vyzdobily našimi věcmi a nafotily. Byla to náramná zábava a už teď závidím každému, komu prostorové i finanční možnosti dovolí mít ji doma. 


Háčky, nožky a police jsou z masivního dubu, šuplíky z dýhy a šedá stěna z lamina. 





Elegantní kus nábytku navrhl designér Petr Novague a to zcela v souladu se svým typickým přístupem: minimalisticky a funkčně. Poličky z masivního dubu mají důmyslné detaily včetně prohlubně na klíče a další drobnosti. Šuplíků se stačí jen dotknout a tiše se samy otevřou i zavřou. Zároveň se na ně můžete v klidu i posadit. Stabilitu zajistí připevnění ke zdi a dubové nožky na zemi. 

Kam se hneme my, tam s námi jde i tahle víla. Je to náš talisman. 

Ideální sklon háčku zaručí, že z něj nespadne bunda ani obrázek. 

Stěna je k dispozici v několika variantách, cena té základní je 14 700 Kč.


Za zrcadlem se skrývá prostor na kabelky, časopisy a cokoli dalšího. 

Stěna Ventum je záležitostí loňského roku, její výrobce Dřevotvar je ovšem na trhu už od roku 1951. Vybavit si u něj můžete celý byt od kompletního nábytku až po kuchyňské doplňky jako jsou vařečky, mlýnky či prkénka. A možná kus jeho zpracovaného dřeva máte doma, aniž o tom víte - značka totiž spolupracuje se švédskou Ikeou.  

8 komentářů

  1. Dík, za tip, teším sa, že sa podarilo nové bývanie a teším sa na foto z toho, ako bude zariadené:-)
    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufam, ze brzo uz nejake bude.)

      Vymazat
    2. Iri, viem, že nepatrím medzi zaujímavé blogy pre Vás, ale poradiť by som potrebovala.
      Dom je nefalšovane tehlový, staré signované pôvodné tehly, nové dobudované schodište z nich, pult a komora v kuchyni a to pevné murované zábradlie na schodoch, nevyhnutné pre chorého syna a tam je kameň úrazu, polica String, náter, doplnky, niečo, čím by som rozbila ten tehlový monolit...?
      Podkrovie je celodrevené, radšej osb dosky, ako sádrokartón, ktoré bielime dodatočne bielym transparentným voskom, ale nie sme drevenica, hoci architekt našej rekonštrukcie bol Ivan Jarina, zameraný na drevostavby.
      Sme rodina so štyrmi deťmi, žijeme autizmus, preto nádych industriálu a istého špeci minimalizmu v zariadení.
      Dosť som v poslednom čase uzavretá, ale niektoré fakty sú u nás zrejmé a bývanie myslím neobyčajné a neobvyklé. Potešilo by ma nakuknutie, neviem možno aj náhľad:-)
      Zdravím, Alena!

      Vymazat
  2. Stena je skutecne nadherna, jen nemit v zadveri patery dvere a zadny poradny kus steny:-(. Jsem take zvedava na vase nove bydleni:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je problém i naší chodby.) Už jsem uvažovala, jestli ji nedat do obývacího prostoru, máme ho v podstatě celý otevřený i s kuchyní, no ještě uvidím:)

      Vymazat
  3. Krásná stěna, dobrý tip, jen do naší předsíně je přeci trochu velká. Nezbývá než dělat kompromisy a přizpůsobit se prostoru. V každém případě skvělá inspirace :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nice post thank you Marc

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)