Stránky

Hodně osobní porcelán

K talířkům a hrnečkům s obrázky jsem si od mala vytvářela osobní vztah. Nejlépe, když byl s kočičkou nebo puntíky. Později jsem se zamilovala do servisu s černými siluetami barokních postav, dneska mám nejradši porcelánové ztělesnění fashion a comics obrázků.

Sen o vlastním porcelánovém dekoru jsem si ale zatím nesplnila. Asi mě odradily kýčovité fotky na sériových hrnečcích, které byly ze stejné kategorie jako trička, kšiltovky, polštářky a další "darovací" rekvizity potištěné nekvalitními fotkami.

Dekor na vlastní přání, který zdobí kvalitní porcelán je ale něco jiného, a moc krásného. Podívejte se, jak to umí ve studiu Por-Art:

Porcelánová vnoučata jako dárek pro babičku s dědou, www.por-art.cz
Takhle vypadá porcelánový servis darovaný milovníkům geocachingu - internetové a navigační hry, kdy někdo schová něco jako schránku (angl. cache), na internetu zveřejní její souřadnice a ostatní ji pomocí navigačních přístrojů hledají. Porcelánový dárek dostali Martin a Severa, kteří se potkli v Budapešti. Na nádobí jsou tak souřadnice města a v prostředku počáteční písmena křestních jmen podarovaného páru.
Vlastní motiv si mohou navrhnout i děti. U nás by to byli modří pejsci a koníci, které musím pořád dokola kreslit.) Pokud se to ale stočí na hrochy, lední medvědy nebo třeba tuleně, můžeme rovnou objednávat. Tahle zvířátka totiž zdobí nové dětské sety, které studio Por-Art vytvořilo spolu s porcelánkou Thun 1794.

www.por-art.cz

www.por-art.cz

6 komentářů

  1. Iri, díky za tip na nádherný porcelán, konečně něco vkusného a originálního :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Viď?:) Přemýšlím o nějakém tom dětském obrázku, co by na hrnečku Domi potěšil:)

    OdpovědětVymazat
  3. Porcelán s osobním příběhem, to se mi líbí! Díky za tip, asi o tom povím Ježíškovi. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkný:) je to dobrý nápad na originální dárek. Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem ráda, že se oběma Janám nápad líbí.)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)