Stránky

Sháním novou látku

Abych pověsila nové závěsy. Potřebuju je na atypická okna, takže se bude šít. To přenechám starším a zkušenějším, na mě je jen ten výběr látky. Jenže to vůbec není jednoduché. Nabídka je sice široká, ale neuspokojivá.
www.marimekko.cz
Samozřejmě čím vyšší cenová kategorie, tím uspokojivější výběr. Ne, že by to tedy platilo vždy a všude, v látkách ale určitě. Proto mě moc potěšily aktuální slevy na látky Marimekko. Jenže to, co se mi líbí, je buď nedostatečně zastiňující nebo s dětským motivem, což na galerii a do ložnice není zrovna ideální. Má to ovšem vedlejší účinek - při brouzdání webem Marimekka jsem se zamilovala do jejich hrnečku:
Motiv Kaunis Kauris aneb "Krásný kozoroh" na hrnečku od Marimekka. Navrhla ho designérka Teresa Moorehouse, kterou inspirovala skutečná srnka s krásnýma velkýma očima. Tu prý Teresea viděla v lese poblíž svého domu. Jak poetické:)
A samozřejmě je tenhle motiv i na látce a na povlečení, které ovšem nejen, že nejsou ve slevě, ale ani dostupné přes český obchod. Ach jo, ty obchodníci ví, jak na zákazníky - nalákají je na zlevněné zboží, aby v nich následně vzbudili touhu pro to drahé a nedostupné.

www.huset-shop.com

Ale tím vedlejší účinky nekončí. Když jsem hledala, kde všude se dá Marimekko koupit, narazila jsem na úžasný obchod huset-shop.com, kde mají plno dalších krásných věcí. Hlavně těch pro děti. Na závěr postuju jednu ochutnávku toho, na co se můžete těšit příště - bude to hezky dětsky skandinávsky. Trochu retro, dost hravě a zároveň decentně v přírodním stylu tak, jak to umí jen na severu.)
www.huset-shop.com

2 komentáře

  1. Dobrý den, máte krásný blog. Mohla bych se vás prosím zeptat na jakých stránkách jste objevila tu překrásnou látku se srnou ? Děkuji za vaši případnou odpověď, Lenka H.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, moc díky:) Látka je z obchodu Marimekko:

    https://www.marimekko.fi/verkkokauppa/tuote/kaunis-kauris-kangas-065399-570

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)