Stránky

Zpátky na mateřské

Chřipková epidemie došla i k nám. Namísto v práci jsem tak doma, kde mám na starosti ošetřování člena rodiny - toho nejmenšího. Tomu největšímu by se to asi taky líbilo, někdo ale vydělávat musí:) Je teprve devět ráno, ale to, že jsem doma s malou už mi dostatečně připomnělo časy, kdy jsme takhle trávily každý den.

Člověk si toho volna a klidu moc nevážil, dokonce jsem se ke konci mateřské těšila do práce!! Teď když už v ní po tříleté pauze zase půl roku jsem, můžu udělat jen jediné - vzkázat všem maminkám, které jsou s dětmi doma, ať si to řádně užívají!

I když vám připadá, že z věčného opakování her brzy zešílíte, i když vás unavuje zničující koloběh úklidu a vaření, i když máte pocit, že bez celodenního kontaktu s někým dospělým ztratíte rozum - ten klid, kdy člověk nemusí řešit pracovní úkoly v kombinaci s vyzvedáváním ze školky bude po skončení mateřské už navždy jenom sladkou vzpomínkou.)

A dnešek mi taky připomněl, jak mi to dítě roste ... Když byl Domi necelý rok, udělala jsem jí a jejím stejně starým kámošům takový malý comics o tom, jak rostou. Teď jsem ho v návalu nostalgie vyhrabala, tak se na něj můžete mrknout a třeba taky zavzpomínat.)

22 komentářů

  1. tak to je super!!!!! mám dost "šišlaj furt stejně" :DDD

    OdpovědětVymazat
  2. Návratu do práce se upřímně děsím, i když občas nadávám na neustálý kolotoč kolem Sáry, tak se to pořád nedá srovnat s mým minulým pracovním nasezením :-) Komiks je fakt vtipnej, ať jste brzy zdraví!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Ty si Ali užívej maximálně, že můžete být všichni tři celý den spolu (i když samozřejmě věřím, že to občas leze na nervy:) A návratu do práce se děsit nemusíš - stačí si jen vybrat cokoliv jiného, protože všechno proti tý předchozí bude zívačka:)

      Vymazat
  3. Přesně tak to cítím taky. Jak já si to užívala, když byly obě moje holky před Vánocemi nemocné (tedy ne že bych měla radost z toho, že jsou nemocné, ale když jim třetí den otrnulo...)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím zcela přesně, co máš na mysli. My teď máme tu první fázi, kdy to jinak energické dítko poléhává jako raněné ptáčátko, ale doktorka pravila klasická chřipka - to nejhorší má za tři dny odeznít, tak snad jo.

      Vymazat
  4. vychutnávam, užívam, práca ma desí :)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky si vychutnávám, každý den - maximálně!!!
    Má práce totiž vyžaduje i hodně domácí přípravy, což si nedovedu představit, kdy to budu dělat. O víkendech? Ale kdy pak budu šít? Nebo v noci? A kdy bych psala blog??? Vůbec netuším, jak to bude ... :o)
    PS: Mimina maj supr hučky!

    OdpovědětVymazat
  6. Jee, Roso, a co si dělala? Jsme teď zvědavá:)

    OdpovědětVymazat
  7. Jací ťuťánci na fotkách:) Moc se mi líbí tvůj blog a jsem tvá nová follow!
    Doufám,že se i tobě bude líbit můj :))
    http://kristygoodwill.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, díky:) No, i když si volila někoho jiného než já, Tvůj blog se mi taky líbí.))

      Vymazat
  8. Krásný příspěvek! No musím se přiznat, že já volila kompromis. Jsem ráda, že jsem doma s dětmi a vážím si každé společně prožité chvilky, na druhou stranu jsem doma už 6 let, což je dost dlouhá doba. Nicméněm mám tu výhodu, že může dělat to, co mě baví i s dětmi a dva dny v týdnu si tak zpestřím prací :-) Nějakou dobu už to funguje ke spokojenosti všech. Věřím, že toho nebudu litovat, protože jsem zjistila, že když jsem spokojená já, jsou spokojené i děti a manžel :-) Ať jste brzy zdraví!

    OdpovědětVymazat
  9. Takový kompromis je ideální:) Já o něm taky přemýšlím, ale za prvé není moc příležitostí na poloviční úvazky a za druhé, přece jen těch peněz mám teď víc, no.) Jinak děkujem, ptáčátko trochu pookřálo - myslím, že si taky užívá, že má maminku doma, obzvlášť když jí teď plním každé přání, například jí celý den dělám koně: česání hřívy mě tahá, záda z "ježdění" mě bolí, ale zatím první den držím:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, souhlasím, částečných úvazků je opravdu málo, ideální je OSVČ. Vše má svoje pro a proti. Ať koník ve zdraví přežije :-)

      Vymazat
    2. Díky:) OSVČ je ideální, to jo, ale já zatím nejsem v situaci, kdy bych do toho mohla jít.

      Vymazat
    3. Naprosto Tě chápu. Taky to možná časem budu řešit jinak, ale tím, že jsem momentálně na MD, mě to takto vyhovuje. Akorát je to občas organizačně náročné :-)

      Vymazat
  10. Po 5ti letech jsem v září nastoupila do práce a nemůžu být spokojenější. Život má svůj řád, už zase rozlišuji mezi dny všedně nevšedními a víkendy, víc si užívám všeho - práce, která mě baví a živí a rodiny, která mne nabíjí pohodou. Tak to u mne má prostě být ...

    OdpovědětVymazat
  11. No tak to je ideální a jak to, ehm, děláš?:) Já musím každý víkend složitě rozúkolovávat vyzvedávání ze školky, a ty dva dny, kdy je to na mě jsou vždy napnutý, aby to v práci vyšlo a já stihla odejít v čas. Děláš na plný úvazek?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělám na plný úvazek, ale jako učitelka mám práci přímou (ve škole) a nepřímou (doma u PC a sešitů)- tzn v 7 zavezu děti do naší školky (cca 100 m od školy), pak učím, no a ve 3 si je zase vyzvednu a věnuji se jim. No a večer, když miláčci usnou, jdu zase řešit věci do školy. Nic složitého v tom není, pokud mám fungující počítač a auto :-)

      Vymazat
    2. No, tak to potom jo a ještě máš v létě prázdniny, super:) Jsem si vybrala špatnou práci:/ A jinak mě vlastně ani nepřekvapuje, že si učitelka, máš vždy hezké vyjadřování a dokonalou gramatiku:)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)