Stránky

Matka versus Dcera

Při jednom z mnoha brouzdání po Pinterestu jsem narazila na krásnou fotku maminky s dcerou, které ležely vedle sebe. Popisek vyzýval fotit takový obrázek každý rok, aby bylo vidět, jak se obě mění ...
Takhle podobně odlišné jsme i my dvě. Hodněkrát se mi stalo, že si lidi na hřišti mysleli, že jsem Domčina chůva ... .) 
Když jsem tu fotku viděla, začala jsem hned přemýšlet, jak by nápad šel aplikovat i na jiné oblasti, než je jen podoba. A napadlo mě kreslení. Rozdělila jsem papír na dvě půlky, do kterých jsme s Domi nakreslily dvě verze stejných obrázků. Co, kdo kreslil, je teď dobře poznat i bez popisku, ale za takových pět let nebo třeba deset ... už mě Domi v kreslení určitě předežene. Tuším u ní totiž samozřejmě talent (po strejdovi), tak jako každá (máma.):
Myslím, že nejpovedenější je pejsek:) Kytku jsem asi nemusela dělat tak ukroucenou, i s tím se ale Domi poprala:) 
Na rodinné dílo jsme si vzaly nové fixy z Hračkotéky, které mají jeden konec jako štetec. Z toho Domi samozřejmě šílela a kreslila jen s tím. No, já ale taky - je to totiž super.)
Vybraly jsem si, jak jinak, holčičí verzi s důrazem na růžové odstíny. V nabídce je ale taky klučičí, které zase dominuje modrá.)

30 komentářů

  1. Iri,
    to je geniální!!! To double kreslení, to si udělám s Kubušáčkem taky, schválně už od dvou let - myslím, že to bude legranda. Plus úžasná úžasná památka!!!
    Btw: i mě se už několik lidí ptalo, jestli je Kuba můj syn, nejčastěji, když jsem si po skončení šestinedělí nechala vyholit půlku hlavy - jakože Punk Rosa is Back ... asi jsem nějak nanaplňovala stereotypní představu maminky. Ale vyhodit z výstřihu vytahané prso jako důkaz se mi zas na ulici před každým nechce ... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda Roso, tys dřív byla Punk Girl?? Uka fotky:)

      Vymazat
  2. Tak to je skvělý nápad! Až bude Sára větší, tak to taky vyzkoušíme. Ale je mi jasné, že u nás to bude naopak a ty povedenější kresby budou její, tajně doufám, že dostala geny po tatínkovi :-)

    OdpovědětVymazat
  3. To je ale krásný nápad Iri! Super!.... já už to asi nestihnu, Domi mi trochu vyrostla:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Njn, to můžete zkusit teď, když máte rovnocenné síly:)

      Vymazat
  4. Výborný nápad, zkusím obojí! Fotodokumentaci ve verzi matka/dcera, možná se zapojí i otec/dcera. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Iri, to je skvělý nápad, zachytit takhle originálně čas. Díky za inspiraci! Hezký den! A.

    OdpovědětVymazat
  6. Kruciš, to jsou skvělé nápady! To abych si to začla někam zapisovat, abych to nezapomněla, než budu mít taky nějaké své bejbo:-) Na fotce jste obě nádherné, budou to krásné památky!!!:-)Jo a těm lidem z hřiště se ani moc nedivím při pohledu na tu fotku ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, to ale nejsme my dvě, to je právě ta fotka z Pinterestu, jen že jsem taky podobně "vybarvené" - Domi blondýnka, já tmavovláska.)

      Vymazat
    2. Jóvanény, já jsem trubka, kdybych klikla na ten odkaz, tak vídím, že je to ta fotka stejná:D ... a já si zrovna říkala, že vás konečně vidím takdle celé, ne jen ruce nebo tajemné profily zahalené stínem:D

      Vymazat
    3. Ha, ha, my jsme holky tajnůstkářky.)

      Vymazat
  7. Páni, tak i mě to dostalo! Super nápad, dnes to povinně rozjedu :o)

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuju za inspiraci! :-)
    Jen si netroufám předpokládat, že bychom to s Matym mohli praktikovat. On sice kreslí moc rád, ale ze zásady dle svého :-) To leda, že bych podle jeho předlohy pak kreslila já :-) Jenže kdyby zase vyrukoval se svou zálibou v technice, asi bych mu nestačila. Jeho traktory i s detaily jsou mi neustálým zdrojem mateřské pýchy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Technické kresby mají taky můj obdiv, máš být na co pyšná:)

      Vymazat
  9. Super nápad! U nás aplikovatelný nejdřív tak za rok.

    OdpovědětVymazat
  10. skvělý nápad iri!!!fotka je naprosto nádherná a to malování určitě v budoucnu vyzkouším,zatím mi Amélie pokaždé začmárá každý obrázek co jí nakreslím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) To přijde Amy, uvidíš:) Za chvilku totiž přijde fáze: Chci dělat všechno jako maminka:)

      Vymazat
  11. Ha, ha, vtipný klišé, holčičí a klučičí verze :D Jenže já růžovou taky tak nějak radši. No prostě holčička, jak má být :))).
    Z těch obrázků u mě jednoznačně vede Domina kočka, má super výraz ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Iri, moc pěkný nápad! U mne je problém, že jako u Jany, mi moje Domi už taky vyrostla :-) Škoda, že mne něco podobného nenapadlo dřív... Pa Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aspoň jim to můžeš poradit, až přijdou vnoučátka:)

      Vymazat
  13. Super!Nádherná inspirace a Domi je fakt šikovná a maluje krásně! Já bych to asi líp nedala...
    Ty fixy by nás mohly zachránit - Mates nenávidí kreslení a malování, vybarvovat je pro něj za trest a babičce k narozkám namaloval trubky :-), takže my se spolu spíš fotíme.
    A hlásím se do klubu, taky mám blonďaté modrooké dítě a s manželem oba tmavovlasí a tmavoocí, já zas poslouchám vtipné hlášky o pošťákovi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)) Mates asi bude tyze techynický typ:) Společné focení zní ale taky fajn.)

      Vymazat
  14. To je nádhernej nápad. Už se hrozně těším až to s Adélkou zrealizujeme taky :-)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)