Stránky

Pracovní obědy

Jednu dobu jsem chodila na meníčka do okolních restaurací, ale brzo mě to přestalo bavit. Chuť nic moc, cena vysoká. Začala jsem si nosit obědy do práce. To je ale moc práce. Začala jsem se odbývat a hladovět. To se taky nedalo.) A tak teď najíždím na nový stravovací model, kdy kombinuju domácí stravu se zeleninovými saláty, které si připravím v práci. Minulý týden jsem v okolí objevila ještě indické bistro a prodejnu Country Life, kde i vaří. Tak takhle já přes pracovní poledne jím:
Hrozně jsem si oblíbila lučinové kostky, které ale mají jen v Bille. U práce máme jen Alberta, kde kupuju balený smetanovo-tvarohový sýr. A při jídle si čtu. Já vím, hrozný zlozvyk.)
Z indického menu mi nejvíc chutnalo jogurtové lassi.) Zdravý to ale určitě bylo:)
Vždycky když se mi podaří jíst několik dní po sobě zdravě, začnu "ztrácet" břicho. Vím, že to nevydrží dlouho a tak se fotím "na památku".)
Ze samý radosti, že už jsem zase hubená, dostanu chuť na něco sladkýho. A kolotoč sladkostí se zase roztáčí .... Tenhle týden ho roztočila makronka za 24 Kč z Erhartovy cukrárny. Jedla jsem tenhle zázrak poprvé a nejdřív nic moc, pak docela jo. Bavila mě ta rybízová chuť náplně.

20 komentářů

  1. Tak já ti fandím a najedu taky na salátovou vlnu! :) Mě teda v práci chystat saláty moc neba, ale hecnu se... :). Já v okolí žádný obchod nemám, tak mě nemá co lákat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tady v centru Prahy jich je mraky, ale jeden horší než druhej.) A saláty jsou trochu vopruz, ale dá se to.) Ale vy určo máte jídelnu, ne? Jak já po ní tady toužím:)

      Vymazat
    2. Jídelnu? :D To je sranda, to je snad v nějakých úřadech nebo školách, ne? Na naší pobočce dělá 10 lidí a další provozovny jsou daleko, kdo by pro nás stavěl jídelnu. My nemáme ani stravenky ;))

      Vymazat
  2. Ty při své figuře zvládáš mít i břicho? :) :) Jen si při jídle čti - jednak se něco dozvíš a pak jíš pomalu a nehltáš a to se přeci počítá :) Krásný nadcházející víkend, J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to je pravda, jím co nejdýl, abych si to stihla přečíst.)) Ale zase si to jídlo moc nevychutnám, což ale v případě toho zdravýho zase není tolik na škodu:))

      Vymazat
  3. Tys jedla makronku poprvé sama? Bez druhé blogerky po boku???
    No, aspoň žes nám ji vyfotila, ty Paní-Mám-Nejkrásnější-Prsa-Nasvětě ... :o)
    Hezký víkend!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si ji někdy dáme spolu, jo? Nejlíp všechny tři i s Oli:) A děkuju za tu lichotku, teda:)

      Vymazat
  4. Já chodím do práce jeden den v týdnu a to mám takový rituál jíst u Arabů. Jsem hrozná konzerva, a tak stejně většinou skončím u kebabu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Arabové tady taky určitě někde máme. Kebab zní jako dobrý tip, díky.)

      Vymazat
  5. Salátový obědy jsem ve své pracující době taky praktikovala, zdravé, rychlé a dobré :-) Jedna makronka se ztratí, přeci nemůžeš jíst jen listí :-) Mám tip do salátů - kostka uzeného tofu (někomu to přes pusu neleze, ale je to fakt dobrý ;-), seženeš v Albertu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jedna makronka to právě odstartuje, víš? Právě neumím zůstat jen u ní:) A uzené tofu, v Albertu říkáš.), zkusím, díky:)

      Vymazat
  6. Mě saláty na oběd moc nezasytí, ale preferuji je jako odpolední svačinku nebo večeři, ta je k nezaplacení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, chce to do nich dát nějaký to maso nebo aspoň vajíčko. A jako svačina nebo lehká véča jsou fajn, ano:)

      Vymazat
  7. Máš postavičku jako lusk! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:) Ale to dělá hlavně ta košile - má skvělej střih.)

      Vymazat
  8. nastupoval jsem do nové práce a měl jsem obavu, že na obědy budeme chodit dorestaurace, která bude vařit nezdaravě. Naštěstí restaurace PULS mi nabízí mimo jiné také plno salátů a zeleniny. Takže zdravou stravu jsem zachoval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máte štěstí, Ostrava je pro mě krapet z ruky.)

      Vymazat
  9. v Beas se ráda stavím pro oběd s sebou, když mám cestu kolem, mají tam výborné karbanátky :)... a někdy jsem už taky zoufalá, že nevím co bych v práci jedla, tak někdy se najím v rámci práce někde na rautu a pak střídám saláty ze Sparu a hotovky z přilehlých bister...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Lucko, Beas je dobrý tip. Ještě jsem zapomněla zmínit Soup in the city. Sice nedávno zdražili, ale občasný sendviče, saláty a polívky jsou tam fajn.

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)