Stránky

Prague Food Festival

Sedmý ročník téhle snad už kultovní gastro akce začíná v pátek v pravé poledne v Královské zahradě Pražského hradu. Letošní festival je celkem inovační. Zaměřil se totiž na gastro vzdělávání. V areálu se to tak až do neděle bude hemžit kuchařskými kurzy a workshopy, na kterých se třeba naučíte připravit jednoduchou večeři do deseti minut:) Proběhne taky seminář sushi nebo mini kurz fotografování jídla. Podle zakladatele festivalu Pavla Maurera jídlo v Česku nejlíp fotí Alena Hrbková. Co myslíte, vy?


Fotky Aleny Hrbkové, www.lacreativefood.com
Letos mě zaujala taky avizovaná degustace vody, která bude doplněná o bylinky, a podávaná ve stylových karafách. Jednu mimo jiné sháním. Nemůžu se ale rozhodnout. Líbí se mi jich totiž víc.):
Karafa Drinkitnow s "časomírou" namísto mililitrů pro dodržování pitného režimu, za 629 korun prodává Bonami
Karafy Retap Bonami nabízí za 629 korun po dvou kusech
Elegantní karafa za 488 korun
A co že se na festivalu budete ochutnávat? Tak třeba dortík ovoněný borovicí ze svatojiřského lesa se slaným karamelem, který připraví Chateau Mcely, nebo speciální makronky od šéfkuchaře Romana Pauluse upečené z mandlí z mandloňového sadu poblíž Hustopečí. No, mňam.)
Makronky s mandlovým máslem
Letošní festival se chce soustředit také na podporu společného stolování. V jednom ze stanů tak bude připraven šéfkuchař, který uvaří jídlo před zraky čtyř lidí, jež ho pak společně sní. Nezáleží na tom, jestli to bude rodina nebo přátelé, hlavně, že budou spolu:) Od kuchaře pak na pokrm dostanou recept, aby si ho později mohli uvařit sami.
Eating together via THINK FOOD
A abych nezapomněla - na letošním Prague Food Festivalu budou prezentovány taky nejlepší marmelády na světě (opravdu, vyhrály totiž světové marmeládové klání v Londýně.) Vaří je Blanka Milfaitová, která má ve svém portfoliu takové speciality jako třeba citrónová marmeláda s vanilkou nebo marmeládu z muškátové dýně, pomerančů a zázvoru.
Marmoška od Blanky
A na závěr něco k organizaci: Lístky v předprodeji stojí 450 korun, do čtvrtka je můžete koupit v síti Ticket Pro. Na místě pak budou o 50 korun dražší. V ceně vstupenek je 10 Grandů na základní ochutnávku (jeden Grand je 25 korun). A dobrá zpráva na konec: Děti do šesti let mají vstup zdarma.) Tak dobrou chuť!

14 komentářů

  1. Hned bych sedla na vlak.....aspoň že se u fotek netloustne....:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Hlavně ty úly ... ty bych snědla hned, všechny najednou:)

      Vymazat
  2. To je lákavá "pozvánka" :-) Jen při pohledu na fotky se mi sbíhají sliny. Leč, škola volá, budu si to muset odpustit.
    Ale jestli ty vyrážíš, budu se těšit na důkladnou fotoreportáž :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plánuju se zdržet jen krátce, ale report určo nějakej bude.)

      Vymazat
  3. Mám lístky na neděli, už móóc těěím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...těším...

      Vymazat
    2. Já tam plánuju být jen v pátek, ale těším se taky:) Přeju dobrou chuť.)

      Vymazat
  4. Iri ty mě ničíš - prostě všechny skvělé akce se konají právě když nemám vůbec čas :-).
    Byla jsem předloni a bylo to skvělé, jen pivní zmrzku už si nikdy nedám :-), zato jakoukoli jinou od Angelata jooo. A Alena Hrbková je NEJ!
    Karafu Drinkitnow bych přesně potřebovala!
    A marmeládu bych ráda vyzkoušela,už se na ní dlouho chystám,holt musím sehnat jinde.
    A mandlová makronka od Pauluse? Ach jo. Jsem na makronky trochu vysazená, dělávala mi je babička - ořechové s krémem (sice tomu tak neříkala, ale přesně tak to cukroví vypadalo a chutnalo a rozplynulo se na jazyku jako ořechový vánek :-) mňam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty musely být, ty makronky od babičky. Máš recept?.) To musí být přímo rodinný poklad, v dnešní době.) Bych si s tím otevřela živnost. Makronky od babičky:)

      Vymazat
    2. Hmm, bohužel nemám, babička umřela, když jsem doslova neuměla uvařit ani čaj. Mamka její recepty taky nezná, takže od doby, co mě chytlo vaření, zkouším recepty z její staré kuchařky, testuju a snad na to jednou přijdu.

      Vymazat
  5. O Aleně Hrbkové jsem neměla ani potuchy a fotí opravdu úžasně. Na Food Festival se chystáme v pátek, škoda jen, že to počasí se tak zkazilo :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě taky štve, no. Deštník s sebou. A třeba se tam potkáme:)

      Vymazat
  6. To vyzerá ako úplne masňácka akcoška. Pošlem segru nech si vychutná, predsa len to ma bližšie, a my si niečo pekné ukuchtíme doma.
    P.S dík z návštevu u mňa na blogu, potešilo;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky se rozhodnu až podle počasí. Fotky jídel miluju, vlastně jen kvůli nim si občas koupím časopis o vaření, jinak jsem z něj ještě nikdy nic neuvařila. Karafy jsou taky nádherné!

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)