Stránky

Cizí bydlení

Díky své starší sestře a jejím zámožným kamarádům z Cambridge jsem měla to štěstí ocitnout se v opravdu nádherných anglických domech a bytech. Bylo mi ale tehdy něco mezi 16ti až 18ti a mým hlavním zdrojem zájmů nebyly krásné interiéry, ale spíš sošní britští hoši. A rozhodně mě v té době nenapadlo, že za deset let budu psát blog o designu, a tak bych si to unikátní bydlení mohla třeba semtam cvaknout. Ou jee, jak moc bych takové fotky teď ocenila. Naštěstí mám vzpomínky a hlavně současnou možnost do takových interiérů nahlédnout aspoň virtuálně. Třeba prostřednictvím webu britského fotografa Simona Eldona, který se na focení interiérů ve své rodné zemi specializuje. Z jeho fotek je znát vášeň pro dobrý design a cit pro detail, který snímkům dodává jiskru a svěží energii. 

Obývák domu v západním Londýně vyniká citlivou kombinací designových ikon (křesílko RAR od Eamsových, lampa Gräshoppa od Grety Grossman, lavice fungující jako stolek od George Nelsona, ...) s moderní grafikou. Foto: Simon Eldon 


Nádherný dům u pláže z roku 1930 v jihovýchodní Anglii, ve kterém bydlí rodina se třemi malými dětmi. Foto: Simon Eldon 



Simon je dvorním fotografem britské designérky Rachel Powell, která tvoří krásné retro motivy, jež nechává tisknout na tapety, textil a nově taky na keramiku.

Další ukázky Simonovy práce, který kromě interiérů fotí také jídlo a lifestyle, najdete na jeho webu. A pokud vás okouzlila tvorba Rachel Powell, jistě stejně jako já strávíte dlouhé desítky minut na jejím eshopu. K jejím nejpopulárnějším vzorům patří roztomilá Yoko, která si získala i mě. Rachel její tvář měla v hlavě dlouhá léta před tím, než se Yoko začátkem loňského roku poprvé objevila na plakátě.  Teď zdobí i utěrky, podtácky, tašky i keramické talíře, které jsou úplnou novinkou. Když si nějakou keramiku objednáte a přidáte k ní kouzelná slůvka "TeaAndToast", dostanete k ní utěrku zadaramo. Třeba tu s Yoko.) Motivy na utěrkách, taškách i plakátech jsou vytvořené v Anglii pomocí sítotisku. Mezi materiály, se kterými Rachel pracuje, patří bavlna, irské plátno nebo recyklovaný kartón.  


Ručně vytištěná Yoko na recyklovaném kartónu za pomocí barev na bázi vody

18 komentářů

  1. mne sa to páči...asi všetko...a tiež by som chcela skúsiť domácu sieťotlač...

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Žejo, taky bych ho prosila. Aspoň na prázdniny:)

      Vymazat
  3. Nádherné interiéry :) Ten design je sice zajímavý a pěkný, ale u mě by asi nenašel místo, mám raději jednodušší řešení :) Možná kdyby byla ta tapeta s ptáčky ve formě plakátu, tak by se krásně vyjímala na zdi, ale nedokážu si představit mít takhle nashromážděné ptactvo na tak malém prostoru :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to určitě souhlasí, tenhle vzor se hodí spíš do větších místností, menším by ale mohl slušet tenhle - http://www.racheljpowell.com/collections/wallpaper/products/prudence-wallpaper a jinak u nás konkrétně by se v dětském pokojíčku velmi vyjímal pakát s Yoko. Ke spokojenosti rodičů i dětí:)

      Vymazat
  4. Ta utěrka! Ty polštáře! Chci mít doma dílnu na všechno :)))
    Je to krásné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já jsem hotová z toho kartónového obrazu, to se mi zdá jako skvělý nápad na materiál.)

      Vymazat
    2. Máš pravdu! Kartón je krásný a zajímavý materiál a tohle je bezva nápad.

      Vymazat
    3. Iri, krásné příspěvky. Určitě bych si vybrala, pořád přemýšlím o pořádném obraze k holkám do pokoje. Rozplývám se a minimálně se nechám inspirovat. Díky!

      Vymazat
    4. Rádo se stalo, když o tom tak přemýšlím, kromě pokojíčku by se nám Yoko šikla i na chodbu nebo do obýváku.)

      Vymazat
  5. Mna na tychto dokonalych interiorch a doplnkoch uchvacuje ta cistota, cista linia, ciste farby, nic rusive a pritom to vobec nie je nuda... mam pocit ze ak nezapalim barak tak sa k tomu doma nikdy neprepracujem..ale aspon mam zivotny ciel ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale ne, to je jen dobrý styling, kdyby fotka nevypadala dokonale a čistě, nepřinesla by takovou inspiraci.) Jinak tam určitě mají běžný každodenní nepořádek. Jako my všichni:)

      Vymazat
  6. To nevypadá moc britsky - takže palec nahoru!! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, ha.) Oni ale umí moc dobře bydlet, ale bohužel často taky ne, v tom máš pravdu. Všude bordel a příliš old school stuff.)

      Vymazat
  7. aach... ten dom pri pláži... :)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)