Stránky

Esther & Nicolas

Pochybuju, že o sobě navzájem ví, ale moc jim to spolu sluší. Respektive jejich výrobkům. Lžička z lehce nestydaté porcelánové série od holandské ilustrátorky Esther Hörschler se slastně zaboří do husté fíkové marmelády, o jejíž lahodnou chuť se zasloužil francouzský šéfkuchař Nicolas Vahé. Zatímco lžičku zdobí kalhotky, talířek, na kterém je položen celozrnný chleba natřený máslem a fíkovou specialitou z Nordic Day, zkrášluje podprsenka. Komu patří? Ilustrované dámě, která odložila své svršky, aby spočinula v horké čajové lázni. Pastva pro oči, potešení pro jazyk. 

Fíková marmeláda, Nicolas Vahé, ilustrované nádobí od Esther Hörschler
Porcelán od Esther Hörschler jsem objevila minulou zimu na webu jedné holandské prodejní galerie. Okamžitě jsem se do něj zamilovala a hned jsem vám o tom musela říct (=napsat.) A teď vám zase musím napsat, že ho mám díky galerii Harddecore konečně doma. Nádobí vyrábí holandská společnost pols potten, jejíž daší krásné kousky jsou u nás k dostání v obchodě Nila. Mrkněte na ně online nebo se běžte podívat do pražské kamenné prodejny v Korunní ulici. 


Sada Freedom birds od Pols Potten v obchodě Nila
A když už jsme u toho nádobí, nádhernou podzimní kolekci vytvořila také španělská ilustrátorka Lady Desidia. Konvice s medvědem a hrníčky s dívkami s poklady ve vlasech, mají prostě své jedinečné kouzlo.



Konvice a hrníček od Lady Desidia
A jak se ke mně dostala fíková marmeláda? Úplně poprvé to bylo na Korsice, kde mi ji v jedné restauraci přinesli k výběru sýrů. Od té doby mám pro fíkové džemy slabost, a když jsem jeden dostala od Martiny z Nordic Day, měla jsem obrovskou radost. Darovala mi ho na nedávném blogerském srazu, kterého se zúčastnila taky Martina, Olívka, Šárka, Simča, Monika, Sandra a Ráďa. Setkání bylo krásné, ale pro mě bohužel trochu krátké. Mohla jsem se zdržet jen na snídani a tak se moc těším na jaro, až si ho zopakujem a já si holky užiju pořádně. 

Blogerská snídaně u Paukerta

10 komentářů

  1. Nádobí Polls Poten je perfektní, už jsem ho na Nile obdivovala...a kolekce od ilustrátorky je taky okouzlující :)) Krásné ráno! Evi

    OdpovědětVymazat
  2. Obdivuji všechny tři kolekce, ale Desidia je nejluxusnější tip. Všechny věci má krásné, jednou si chci porcelán taky zkusit vyrobit, aspoň liščí hrneček. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je ale skvělý nápad, budu se moc těšit.)

      Vymazat
  3. Jsem si chtěla objednat něco od Desidie, ale maj shipping jenom po Španělsku. To je teda dost nespravedlivý. Asi zaúkoluju španělské zpřátelené kruhy :))).
    A "nahatý" porcelán závidíííííím! Víš přece, že jsem ho taky chtěla ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak šup, šup do Harddecore, dokud je ještě čas:)

      Vymazat
  4. Taktéž mě zaujaly svůdné hrníčky :-) A můj favorit: medvědí konvice, wow!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Ta konvice s medvědem je jednoduše úžasná :)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)