Stránky

Rozum a cit

Tak zněl název interiérového workshopu, kterého jsem se minulou sobotu zúčastnila v galerii KusKovu. Příjemnou akcí provázely Jana Šaňáková a Bohdana Havlíčková z dua Jemné architektky, které nám ukázaly, jak důležité je při zařizování interiéru sledovat racionální stránku i vlastní pocity. Na začátku každého procesu by měla být analýza - jak byt, dům či konkrétní místnost používáme, které barvy a materiály na nás působí příjemně a co všechno v interiéru musíme mít, aby nám dobře vyhovoval. Po zajímavé teorii následovala praxe - každá jsme si vybraly konkrétní místnost v našem bydlení, kterou chceme změnit. U mě to vyhrála ložnice, se kterou mám docela problém - místnost je nevelká a kromě spaní se v ní věnuju i práci. A její zařízení navíc musím skloubit s představou mé lásky, která se od té mé v mnohém liší.) Zní to děsivě, ale povedlo se. Alespoň pokud mluvíme o koláži, která byla výstupem workshopu. Prohledaly jsme a vystříhaly štos časopisů a z vybraných obrázků pak tvořily koláže, které jsou předlohou budoucí proměny. Doufám, že se k ní dostanu co nejdřív:)

Začaly jsme příjemnou kávou.
Pak následovala praktická ukázka prvních skic. Na papír si narýsujete půdorys a pak si hrajete s "vystříhaným nábytkem". Zkoušíte, kde co bude fungovat a jak to bude vypadat.

Tady už začíná divoké listování, stříhání a lepení.
Mezitím jsme upíjely výborný čaj z krásného čínského porcelánu.
Jana Šaňáková s jednou z koláží z minulého workshopu
Druhá něžná půlka dua Jemné architektky Bohdana Havlíčková (úplně vpravo) poslouchá a přemýšlí, jak zařídit pokoj s piánem a velkou postelí. Já se tvářím, že taky přemýšlím, ale ve skutečnosti spíš mlsně vybírám, po které z těch skvělých sušenek sáhnout dřív:) Za foto děkuju skvělé Evě Vošické.
Do téhle drátěné DIY nástěnky jsem se při listování časopisů zamilovala. Do koláže jsem ji nepoužila, ale aspoň mi zkrášluje nástěnku v práci (o tu se s váma taky brzy podělím:)
A tady už je moje výsledná koláž. Do ložnice potřebujeme nové dveře, já pracovní židli a dekorace... no vidíte sami, jak to dopadlo. Snažila jsem se o soulad, ale nakonec jsou moje slabosti krapet v převaze.)

Workshop byl součástí projektu Art on Stage, o kterém si můžete přečíst v jednom z mých předchozích článků. Komplet fotky z kreativní soboty pak najdete u mě na Facebooku. Pokud vás akce zaujala a měli byste chuť se jí zúčastnit, tak napište a já se přimluvím u pořadatelek, ať jí ještě zopáknou.)

4 komentáře

  1. Tak to musel být skvěle strávený den :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkujeme za skvělou reportáž, i my jsme si sobotu užily!
    Ivana, Jana, Bohdana a Eva (z Art on Stage...)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)