Stránky

Adventní kalendáře 2016: Pět letošních hitů

Zhruba posledních pět let mám v plánu vytvořit pro Domi vlastní adventní kalendář. Letos poprvé k tomu opravdu došlo. Zároveň jsem si udělala radost i pro sebe a pořídila kosmetický kalendář z DM. Nešlo mu odolat. V půlce listopadu jsme vytáhly taky náš Playmobil hit, který nám dělá radost už třetím rokem. A protože prosinec ještě nezačal, pořád mám čas pořídit adventní sadu čajů, která mi předloni zpříjemnila čekání na Ježíška. Všechny naše čtyři adventní hity vám teď pěkně popíšu a přidám pátý jako bonus:)

Krabičky jsem poskládala kolem stromečku z M&S, který kdysi i hrál, teď už je to takový děda, ale já nemám to srdce ho vyhodit.)

1. Adventní krabičky

Inspirovala mě moje milovaná Amy - talentovaná australská grafička, která má na svém blogu Eat Drink Chic sekci Freebies. Najdete v ní plno krásných šablon na různá přáníčka, krabička a další DIY. Už celkem dlouho pokukuju po jejích miniaturních krabičkách "na mléko". Jsou určeny na svatbu, a proto na nich je ilustrace líbající dvojice. Já jsem k ní přikreslila jmelí (jakože se líbají pod ním:) a nápad na adventní krabičky byl na světě. Na některé jsem použila tuto šablonu, jiné jsem vystřihla a složila z barevného papíru, který jsem pokreslila nebo polepila. Uvnitř jsou mini dárečky, které Domi miluje. Bohužel je sem nemůžu vypsat, protože moje kdysi miminko už čte maminčin blog.))



Já se tak těším, až Domi začne 1. prosince rozbalovat:))
Takhle vypadá původní vzor od Amy z Eat Drink Chic. Šablonu stáhnete tady.

2. Kosmetický adventní kalendář Balea z DM

Pastely a ilustrace, to je moje. Už se nemůžu dočkat, až budeme s Domi odkrývat ty krásné mini věci s vánočními motivy. V kolekci za 399 Kč jsou mimo jiné sprchové gely, šampóny, maska na obličej, krém na ruce, balzám a v políčku 24 pak parfém:)



Kosmetický adventní kalendář Balea z DM

3. Adventní čajíčky
  
Jsou barevné a výběrové. Adventní kalendář z čajů English Tea Shop by se mi letos líbil úplně stejně jako v roce 2014, kdy jsem si užívala adventní rána s šálkem černého nebo zeleného čaje. 

Adventní čaje 2014 (Krabičku máme pořád a taky jsme s ní měly plány, ale nakonec letos zůstává prázdná.)
A slabost mám i pro tyhle čajové lyžaře.)

4. Adventní kalendář Playmobil

Investice, která se opravdu vyplatila. Vytahujeme ho vždycky už v listopadu a Domi z něj má každý rok radost jako poprvé:) Samozřejmě bychom ale chtěly další edice, teď aktuálně vánoční pokoj. Tak třeba příští rok.)

Playmobil kalendář 2014
Playmobil kalendář, přání na rok 2017:)

5. Adventní kalendář na Déčku

V naší TOP 5 nesmí chybět. Strašně se těšíme, jaký letos bude. Mně se zatím nejvíc líbila varianta z roku 2014, kdy ilustrátorka Lucie Lomová vytvořila Vánoce v jedné milé rodině. 

Interaktivní Adventní kalendář od České televize.

A co vy a letošní kalendář? Bude čoko, DIY nebo hračkový?:)

19 komentářů

  1. Veľmi zaujímavý príspevok :) Milujem adventné kalendáre, veľmi by som chcela ten čajíkový vyskúšať, len je u nás žiaľ bohu nedostúpny :/ Mimlovee

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, koukám, že jsem to taky prošvihla...tak třeba ještě bude do prosince skladem. A děkuju:)

      Vymazat
  2. Krasna inspirace, brala bych vsechny - pro sebe nebo pro deti:-). Pekny den. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji moc, krásně jsi mě naladila, čaje objednány :-). Nad Playmobilem pořád přemýšlím, přece jenom děti jsou už větší 10 a 11 a není to málo peněz. A na televizní adventní kalendář bych letos úplně zapomněla! Loni jsme sledovali poprvé. Baleu kalendář jsem držela v ruce ... ach. A to se snažím před okolím vypadat, že nejsem materiálně založená :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, my už jsme s Domi koukaly, že půjde o vánoční nádraží, tak se fakt těšíme. A Playmobil... já bych do něj šla, i když už jsou větší. Mě totiž taky pořád baví:)

      Vymazat
  4. Tak to vypadá opravdu náramně. Kdybych měla trpělivost, tak bych udělala příteli adventní kalendář z krabiček mléka. Vypadá opravdu skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty adventní krabičky jsou úžasný nápad!! :) Jinak pro mě osobně by byl nejlepší adventní kalendář s čaji, miluju čaje a tohle je prostě jako dělaný pro mě. :)

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako ten předloňský mě jako milovnici čaje taky moc bavil. A krabičky jsou super, díky Amy za ně:)

      Vymazat
  6. Zbożňuju adventní kalendáře. Ten od Baley je fajn, ale letos mám políčeno na kalendář od douglasu :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  7. Tento rok budem mať kozmetický adventný kalendár od NYXu a už sa ho neviem dočkať, keďže ku mne pricestuje z Prahy <3
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  8. Nad čajovým pro sebe jsem přemýšlela a pro malého budu nějaký dělat, ale asi jenom koupím dobroty, žádné pečení. Hezký večer D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle přístup schvaluju, v prosinci ho bude až až:)

      Vymazat
  9. Kalendář na Déčku jsme si loni taky užili, díky za připomenutí, vzpomenu si i letos:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Jů, ani jsem nevěděla, že existují kosmetické adventní kalendáře :D Jinak já každý rok tvořím mému muži, většinou v něm byly nějaké dobroty, loni jsem udělala sranda dárky
    http://kamenurazu.blogspot.cz/2016/11/adventni-kalendar-pro-dospele.html .
    A letos to vidím na nějaké pivní speciály :-) A příští rok už budu vymýšlet Rózičce (páč letos by z toho neměla rozum :)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)