Stránky

Jděte ven!

Workshopy, baby centra, herny. Městská nabídka indoorových aktivit pro děti je obrovská. V zimě se víc než hodí, ale s blížícím se jarem je nejlepší jít prostě ven. Tato aktivita zdaleka nekončí jen procházkou. Venku se dá vymýšlet spousta skvělých her, při kterých se provětrá tělo i mozkové závity. Došla vám inspirace? Nevadí. Mrkněte na web Jděte ven. Autorem online nápadu, který vyzývá k offline aktivitám, je nezisková organizace Tereza zaměřená na ekologické projekty pro školy z celé republiky. 


Co venku dělat?

Když je hezky, většinou bereme kolo a penny board nebo jdeme na hřiště. Když je hůř, musíme si vystačit s procházkou a vlastní fantazií. V praxi to vypadá tak, že Domi rozdá role (většinou jsem maminka jedenácti dětí) a scénáře (všechny děti příšerně zlobí a já je musím usměrňovat). Existuje ale milión dalších aktivit, které jsou pro děti (i samotné rodiče) mnohem zábavnější. Třeba:

Foto: Jděte ven

Dešťové grafitti

Mikrovýlet

Chodníkové souhvězdí

Co venku jíst?

Vyvážené svačinky, které jsou zdravé, dobré a skladné. Malou inspiraci (použitelnou i do školy) jsem sepsala tady, doporučit ale můžu i domácí buchty (třeba medovou bábovku), vlastní müsli tyčinky nebo perníčky. Hodit se bude hezký a praktický box a lahev na pití. 



Co na sebe?

Domi vyfasovala maminku, která je spíš městská než outdoorová. Když jsme šly letos sáňkovat, vyrazila jsem například v kozačkách nad kolena (potřebovala jsem boty, za které nezapadá sníh a nic praktičtějšího jsem doma nenašla:). Její vybavení je o poznání lepší. Základem jsou odolné kalhoty s dostatkem kapes na všechny poklady, funkční svršek a lehké holinky. Nejlepší je tohle všechno pořídit na jednom místě, které najdete třeba v dětské sekci značky engelbert strauss.

Bunda a kalhoty z dětské kolekce značky engelbert strauss


 Tak co, máte chuť vyrazit ven?:)

2 komentáře

  1. Venku jsme nejraději! Moje 6 leté dítko mne samo tahá na tůry... prostě pobyt na čerstvém vzduchu milujeme... asi rpoto bydlíme na vsi a chováme koně. :)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)