Stránky

5 nejlepších věcí na MBPFW 2017

Březen byl nabitý módou a designem. Minulý týden se odehrál Mercedes-Benz Prague Fashion Week a teď v úterý se předávaly ceny Czech Grand Design (report bude v neděli). Na první akci jsem se ocitla díky příjemné spolupráci s IMRECZEOVA (brzy ji odhalím.) a taky díky Zuzce ze Zootu, která skvělé píše, je s ní sranda a celkově je prostě báječná (a krásná, jak za chvíli uvidíte). Bylo to fajn zpestření a zároveň motivace zamyslet se nejen nad českou módou, ale taky nad tou osobní, kterou buduju ve skříni. S jarem na mě přichází čas na změnu.) 

Takže, co mě na prestižním módním víkendu bavilo nejvíc?

#1 Van Graaf Junior Talent 2017

Ve finále letošní soutěže se představili čtyři mladí návrháři, ze kterých mě nejvíc zaujal Lukáš Krnáč se svou sportovně-provokativní kolekcí. Pozornost upoutal Adam Kost, který se inspiroval oblečením severoamerických Indiánů. Zaměřil se na ornament, draperii a koňské žíně, ze kterých vytvořil celý plášť. A kdo se stal vítězem? Slovenský návrhář a stylista Zoltán Tóth se svůdnou souhrou stužek, průstřihů a holých ramen.
Model Adama Kosta v podání Kritýnky Tulachové
Zoltán Tóth


#2 IMRECZEOVA

Zdeňka to umí. Elegantně, nadčasově, funkčně a přitom křehce a dekorativně. Inspiraci Japonskem vetkla do promyšlených kimon a kabátů v sytých odstínech černé, bílé a modré. Hladkou látku dekorovaly sklady a plastické květy chryzantém. Už se těším na příští čtvrtek do jejího showroomu, kde bude k prohlédnutí i prodeji nová kolekce na jaro a léto.

Dojemná chvilka na závěr přehlídky.)

IMRECZEOVA
#3 Kafe se Zuzkou

Těžko budete hledat někoho s podobným myšlením a přístupem k životu. Zuzka se pohybuje ve světě komerční módy, přemýšlí ale těžce alternativně.) Je klidná, vyrovnaná a rozumná. To mám ráda:) Bylo fajn vyrazit na fashion week s někým, kdo se vyzná a zároveň je úplně normální. Kafe jsme si ale daly mimo přehlídkové prostory v La Bottega Bistroteka. Četly jsem si smyslové vydání časopisu Zoot a prohlížely obří Blue Paper. 

La Bottega Bistroteka
Zu

#4 Osmiletá fashionistka

Domi byla na módní přehlídce úplně poprvé. Na jednu stranu jsem se těšila, že bude nadšená z nového zážitku, trošku jsem se ale i bála, jestli se nebude nudit. Potvrdilo se tak nějak obojí. První modely se jí líbily a super byly její hlášky typu "tyjo, tyhle šaty jsou fakt překrásný, žejo mami:) U druhé přehlídky už ji to ale nebavilo a ptala se, kdy skončí. Ale celkově myslím dobrý, užily jsme si to jako dvě kámošky. Já jsem tak šťastná, že mám holčičku🙎😀.


Ale je to rebelka. Nechtěla ani šaty ani focení s černobílým pozadím. Tak jsem ji aspoň cvakla za červeného předpřehlídkového světla, ať má vzpomínku.

#5 Módní kreace

Plánovala jsem se obléknout jinak než normálně. Nešlo to. Nic mimo klasiku nemám. Vrcholem mé extravagance byly světlé kalhoty (namísto černých nebo šedých). Ven jsem je vzala poprvé a jsou super. V Calzedonii ví, jak vykouzlit hezký nohy. Každopádně mě ale bavilo sledovat extravaganci ostatních. Většina lidí řekne, že vypadají jako banda bezdomovců, ale já v tom zkouším hledat něco víc.) No, posuďte sami, tady je fotoreport od dánského fotografa Adama Katze Sindinga.

Kabát Stefanel, džíny Calzedonia, batoh PinqPonq

4 komentáře

  1. - tak, tak. zdenka byla bozska ♥
    a uz se moc tesim na tvuj prispevek z cgd !

    OdpovědětVymazat
  2. Modely Zdenky Imreczeove se mi taky moc líbily. Vážně super. A děkuji za zvěčnění mě na první fotografii. Bylo opravdu ,,vidět''. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já Tě nepoznala:) Dopisuju Tvé jméno do titulku, šla si moc pěkně:))

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)