Stránky

Lustr 2017

Letošní festival ilustrace nebyl špatný, ale zažila jsem i lepší. Zklamalo mě, že jsme neobjevila žádnou novou hvězdu, jejíž tvorba by mi přirostla k srdci. Připadá mi, že všichni stále plavou na vlnách 90's nostalgie, která je odnáší k pastelovým břehům. Dovča u moře je fajn, ale když trvá moc dlouho, přestává mě bavit. Už bych se chtěla vrátit do každodenního života, který je možná obyčejný, ale autenticky odráží naše skutečné radosti i starosti. 



 
Něco mě ale přece jen nadchlo. Poprvé jsem se zúčastnila jednoho ze zdejších workshopů, který vedla Toy Box. Zaměřen byl samozřejmě na komiks a dá se říct, že kreslířka do dvou hodin zhustila alespoň část náplně jejího kurzu v Areu. Hodně jsme poslouchali a na závěr i trochu kreslili. Konkrétně jsme si zkusili komiksově převyprávět známý příběh o lišce a vráně se sýrem v zobáku.




Komplet fotky z letošního ročníku najdete na Facebooku, Toy Box a její tvorbu můžete sledovat přes její web.

2 komentáře

  1. Sama jsem ještě na žádném podobném workshopu nebyla, takže nemohu objektivně posoudit.. ale na fotkách vypadá tvorba skvěle. Škoda, že tě to ve výsledku tzv. "neposadilo na zadek", ale co se dá dělat. třeba příště! :)

    BLOG Corculum | Stepanka_T
    Instagram

    OdpovědětVymazat
  2. Ten workshop zní super! Mrzí mě, že jsem se na LUSTR nestihla zajít podívat. :/

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)