Stránky

Home Office 5 x jinak

Z domova podle posledních dat ČSÚ umožňuje pracovat třetina českých firem. Mimo statistiky je tohle číslo určitě ještě o něco větší a home office je alespoň zčásti realitou pro většinu zaměstnaných lidí. A co teprve freelanceři. Znají sice kavárny a sdílené kanceláře, doma to ale určitě mají nejradši. Tak se pojďme podívat, jakým způsobem si to domácí pracování můžeme zařídit.

1. Home office v kuchyni 

Obzvlášť v bytech, kde je kuchyň spojená s obývákem, je to nejjednodušší řešení, které umožňuje kontakt s rodinou. Velký stůl je navíc fajn a když budete střídat polohy a protahovat tělo, zvládnete to i bez kancelářské židle.  Horší je to ve chvíli, kdy se potřebujete soustředit.

Při pohledu na fotku na stránkách americké Ikea mě zaujaly ty plstěné lampy. Fajn, že se prodávájí i u nás.

2. Home office v ložnici

Tady je většinou ticho a klid, jen můžete rušit druhého, který chce spát a zároveň tím narušujete i harmonii pro vlastní usínání. Nebo se to aspoň říká. Já jsem pracovní koutek měla v ložnici posledních šest let a spala jsem jako miminko.)

Ano, to byl on.)

3. Home office mimo byt

A přitom vlastně stále doma. Tuhle možnost nabízí třeba projekt AALTO Cibulka, který v pražských Košířích chystá finský developer YIT. V rámci jednoho objektu nabízí kromě bytů i malá studia, která si můžete zařídit jako kancelář.Součástí každého studia je i předzahrádka nebo balkon. Můžete tak pracovat na čerstvém vzduchu, pozvat sem obchodní partnery a kolegy na kávu, anebo se po práci trochu protáhnout.

Kancelář zařízená jako obývák? Když na to máte samostatný prostor, tak proč ne. Foto: YIT

4. Home office v pracovně

Tak to je samozřejmě sen, který se ovšem dá splnit asi jen v bytech se čtyřmi a více pokoji. A kdo tohle dneska má, že?.) Kdybych to měla já, dala bych si do téhle místnosti kromě stolu a židle taky útulný gaučík, hezkou knihovnu a stolek na servírování dobrot pro klienty.)

I taková by se mi líbila. Foto: BoConcept

5. Home office v posteli

Tak ten, milí přátelé, praktikuji nejčastěji. Obzvlášť teď v novém bytě, kde pořád ještě nemám psací stůl a židli. Prostě polštář pod hlavu, noťas na kolena a v ruce nějaká dobrota. Zdravé to moc není, ale je to největší pohoda.)

Anya Sapozhnikov pro Dailycal

Co vy a práce z domova? Jak často ji praktikujete a v jaké místnosti?:)

1 komentář

  1. Iri,
    mávám z poslední varianty home office. Budiž to totiž ta největší pohoda :)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)