Stránky

Designéři dětem!

Galerie Czech Design připravuje výstavu, která se bude věnovat tvorbě pro děti. Designéři a jejich fanoušci mohli do poloviny května posílat přihlášky s konkrétním dílem, ze kterých kurátoři vyberou to nejlepší. Výsledek bude k vidění letos na podzim a já se na tuhle akci ohromě moc těším. Bylo by hezké, kdyby byl finální výběr v souladu s krásnou grafikou, kterou vytvořila Helena Jakoubě. Barvy svižné, ale ne příliš křiklavé, a roztomilý ráz, který děti milují a potřebují. Moc mě totiž nebaví aktuální trend, který na české výtvarné scéně převládá. Tedy sice dětské, ale spíš lehce hororové ilustrace, kterými se tvůrci asi snaží vyjádřit svůj jedinečný styl. Hezky, kvalitně a roztomile to u nás v oblasti tvorby pro děti zatím umí málokdo. 

Designéři dětem! Grafika: Helena Jakoubě
Já jsem o chystané výstavě mluvila s Kami a Lídou z Czechdesignu během výletu do Švédska, ale prošvihla jsem termín, a tak jsem nakonec nestihla poslat žádné tipy. Doufám ale, že se mezi nimi objevily skvělé plakáty od Karolíny Strykové, Dokreslovánky od Lindy Retterové a ryze české hračkáčství Hugo chodí bos, ve kterém o povedené hračky od českých tvůrců není nouze. Novinkou je pro mě práce Veroniky Volkové, od které budeme mít černobílou zmrzku, a skvělé jsou taky ilustrace a plyšáci od Andrey Tachezy. Krásné látkové hračky (jednu z nich dostane Domi k narozkám, ale pšt.) vyrábí i Marie Mrňávková alias Břichopas

Zajíci od Andrey Tachezy, Dokreslovánky od Lindy, Plakát Play od White Obsession a kočička od Marie Mrňávkové
A které české tvůrce hraček a věcí pro děti máte rádi vy?

8 komentářů

  1. Už hračky nepotrebujeme,ale nakukujem k Mariu M pre radosť !.....BŘICHOPAS :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji... jen jsem o té soutěži neměla ponětí, škoda, ráda bych se účastnila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná je ještě čas...zkuste se jim ozvat, já to taky zkusím:)

      Vymazat
    2. Psala jsem jim ještě týž den, ale odpověď žádná. To mě mrzí... Byla bych schopná navrhnout kolekci hraček nebo ušít knížku, ale třeba se nehodím do konceptu.

      Vymazat
    3. Tak jsem to zkusila i já, dám vědět.)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)